Wienerlieder m.m. i Berliner Ensemble

Berliner Ensemble er et af Berlins berømt teatre, hvis ikke det mest berømte af dem alle. Historien om Helene Weigel og Bertolt Brecht har jeg fortalt før, så den skal I ikke have her igen. Jeg kiggede på Berliner Ensembles hjemmeside for lige at se programmet her i september måned og jeg kan se, at Die Dreigroschenoper er på programmet flere gange – 11. 12. 13. og 15. september.  Jeg har set denne forestilling, som er sat op af Robert Wilsons. Kunne finde på at se den igen, hvis det passer næste gang jeg kommer derned. Det stykke er indbegrebet af Berlin og Berliner Ensemble.

Men der er nu flere interessante ting på spilleplanen. F.eks. Wienerlieder med Schrammelorkester og det hele. Det er skuespillere fra BE, der synger wienersange, gamle som nye. Og det sidste gælder både sangene og skuespillerne. Det jeg har set på BE er i topklasse, det er meget dygtige skuespillere. Bl.a. har jeg set en Hanns Eisler Revue, og det var altså rigtig godt. Wienerlieder opføres i september den 14. 18. og 21. og i oktober den 9. og 10.

Men der er mere godt: Den 16. september læser og synger Carmen-Maja Antoni og Manfred Karge tekster af Brecht og den 25. september er det Georgette Dee, der synger Brecht. En anden af Tysklands store kunstnere, Wolf Biermann optræder den 27. september.

Kig selv programmet på http://www.berliner-ensemble.de/

Skriv gerne en kommentar