Caféer og restauranter jeg selv har besøgt

Her er en række personlige anbefalinger til cafér og restauranter i Berlin, som jeg selv har besøgt i løbet af de senere år, hvor jeg er kommet i byen. De ligger alle i det centrale Berlin og kan nåes med den offentlige trafik. Tjek hjemmesiderne og se flere oplysninger.

Ach! Niko Ach!
En aften var jeg ude at spise sammen med en af mine lokale kontakter i forbindelse med berlin-nyt. Det var hende, der havde anbefalet “der Grieche” Ach! Niko Ach! Sådan et navn på en restaurant giver jo med det samme forventninger om en munter stemning. Og det skal jeg også love for blev indfriet. Ikke sådan, at det var for meget, men lige tilpas. Ach! Niko Ach! er et populært spisested med god mad til fornuftige priser og en dejlig afslappet og munter stemning. Det er en god idé er at bestille bord, men I kan selvfølgelig også bare tage chancen.  Ach! Niko Ach! ligger Kurfürstendamm 97-98. Læs om mit besøg hos Ach! Niko Ach! her.

Berliner Fernsehturm
I maj 2017 besøgte jeg restauranten i fjernsynstårnet. Her spiser man godt, og man må faktisk sidde der så længe, man har lyst, når man har bestilt bord til middag. Vi var der en aften og fik både dagslys, solnedgang og byens lys med. En fantastisk oplevelse og rigtig god mad og fin betjening. Læs mere om vores oplevelse i indlægget En begynder i Berlin.

Berliner Kaffeerösterei i Uhlandstrasse. Her er der en dejlig café, hvor man kan vælge mellem lækre kaffesorter fra hele verden. Det samme gælder med the. Til kaffen eller theen kan man nyde en af caféens mange lækre tærter, som man vælger oppe i disken. Der er også mulighed for at spise frokost i caféen. Jeg har prøvet begge dele flere gange, og det er på det nærmeste min yndlingscafé i Berlin. Samme sted er der en meget velassorteret kaffebutik, hvor de selv rister kaffen. Som regel tager jeg et par poser espresso-bønner med hjem. Skal man have gaver med hjem, er der mange muligheder for at købe dem her i form af chokolade eller andre lækkerier.

Bistroen i Wintergarten
Wintergartens Bistro er meget hyggelig og man får rigtig god mad der. Man har virkelig følelsen af at være i et varieté-etabilssement. Røde tæpper, trapper med flotte messinggelændere, stole med røde plyssæder og lyde fra prøver på en nye forestilling. Stemningen er afslappet og hyggelig. Jeg har f.eks. fået deres Elsässer Flammkuchen – og DEN var god! Det er bestemt et sted, jeg kommer til at besøg igen. Læs mere om mit besøg i Wintergartens Bistro her.

Buchholz Gutshof Britz. Denne restaurant besøgte jeg i forbindelse med et besøg på Museum Neukölln. Jeg fik en gang Frikadeller à la Jägerstil og fik et glas dejligt hvidvin til. Det var lækker mad, ikke i den billige ende, og det afsløredes hvorfor, da kustoden på museet beskrev spisestedet, som også er indrettet i avlsbygningerne med udtrykket “Restaurant mit Sternkoch!” Stjernekokken er Matthias Buchholz.

Cafe im Literaturhaus, Fasanenstraβe 22, sidegade til Kurfüstendamm. Smukt hus, smuk have og lækre frokostretter, gode kager og aftenmåltider. Om sommeren serveres maden udendørs i den idylliske have.

Café-Restaurant Ursprung – Den vertikale have i Kulturkaufhaus Dussmann
En restaurant med en helt speciel indretning og stemning. En have med urskovsagtige planter og vandløb strækker sig op ad væggen. Helt fantastisk! Restauranten har et overskueligt menukort med gode retter både til den store og lille sult. Også kage og kaffe kan man selvfølgelig få. Læs om mit besøg i Restaurant-Café Ursprung her.

Café Tigertörtchen i Nikolaiviertel
En lille café med små kager – ikke småkager, men små cup-cakes, som er ren fryd for både øjne og gane. Konceptet er total økologi. Der er ganske få pladser i caféen, men jeg har dog aldrig gået forgæves. Det skyldes ikke kagernes og kaffens kvalitet, men sikkert, at caféen ligger lidt afsides i den stille og idylliske Nikolaiviertel. Jeg nyder at sidde der og få mine velfortjente kager – man kan godt spise tre med god samvittighed, da de er så små. Om sommeren serveres der lække hjemmelavet is i hjemmebagte vafler. Læs om et af mine besøg i Tigertörtchen her.

Confiserie  Reichert
Ofte booker man hotel uden morgenmad og går ud i byen og får den.  Her kan jeg anbefale Confiserie Reichert, som har tre filialer i Berlin.  Da jeg besøgte en af dem i 2014, indholdt menukortet flere forskellige slags Frühstück. Jeg var der sammen med en veninde,og vi valgte Sektfrühstück, da vi syntes, vi trængte til et lille glas champagne at begynde dagen med. Til champagnen var der en overdådig tallerken med pålæg og ost, samt en kurv med mere brød end vi kunne spise. Ydermere juice og yoghurt. Kaffen købte vi ved siden af – igen hver en Kännchen. Herfra gik vi mætte og glade videre ud og mødte dagen.

Bikini Berlin
I  Bikini Berlin i Budapesterstrasse er der flere spisesteder. De skifter navn og stil hele tiden, som de gør i alle andre byer i verden. Der var engang noget, som hed Gestalten, som ligger sammen med butikken Gestalt Pavillon på 2. etage. Der er udsigt til Zoo, hvis man får en vinduesplads. Her spiste jeg godt flere gange, da jeg opholdt mig i Berlin 2 måneder i 2014. Der er stadig café der, men det hedder noget andet nu. Bikini Berlin er et dejligt sted at shoppe med spændende designervarer og en afslappet atmosfære. Linket i overskriften viser til en side, som præsenterer alle spisestederne.

Konditorei Buchwald
Konditorei Buchwald havde jeg læst om engang og kom en dag tilfældigt forbi sammen med en veninde. Da det var ved kaffetid, var der ikke andet at gøre end at kigge indenfor. Caféen er kendt for sin specialitet Baumkuchen og har eksisteret siden 1852. Vi valgte at smage specialteten Baumkuchen – men uha da! hvor der var mange andre lækre kager… Kagen var dejlig og det var en god kaffe – vi fik hver en Kännchen, som indeholder 2 kopper. Interiøret var helt specielt, gennemsigtige blondegardiner og hvide kniplede kapper i vinduerne og mørke møbler, som passede til stilen. Det er som at være til kaffe hos oldemor.  Betjeningen var meget venlig og vejledende omkring kagevalget. Læs  mit besøg hos Konditorei Buchwald her.

Maredo har 9 restauranter i Berlin. Her serveres sydamerikanske retter – steaks, grillspyd og fajitas – altså fyldte pandekager med forskelligt tilbehør. Der er en dejlig salatbar med mange forskellige grøntsager til en salattallerken. Og der er også et lækkert dessertkort. Jeg har besøgt restauranterne i Rankestr., på Kurfürstendamm og i Friedrichstrasse. Man får god mad til rimelige priser og altid en venlig og behagelig betjening.

Vapiano er en verdensomspændende restaurant-kæde med et helt specielt koncept. Man får udleveret et plastickort (i kreditkort-størrelse), når man går ind i restauranten. Samtidig spørger de, om man kender til proceduren i restauranten. Hvis ikke, fortæller de dig om det. Konceptet er, at din mad bliver tilberedt efter at du har valgt råvarerne, og mens du kigger på det. Det er fortrinsvis det italienske køkken, pasta, pizza og salater. Så det går forholdsvis hurtigt. Jeg har besøgt to af Vapianos restauranter i Berlin, i Augsburger strasse og på Potsdamer Platz. I 2013 har Vapiano også åbnet en restaurant i Hauptbahnhof. Den har jeg besøgt, og det kommer jeg til at gøre igen – super sted at vente på tog-afgang. Siden er der også åbnet Vapiano restauranter på Breitscheid Platz og i Mittelstrasse.

Andres anbefalinger
Kære læsere: I er meget velkomne til at sende jeres anbefalinger af restauranter til mig. Send dem som en kommentar eller send en mail til mail@berlin-nyt.dk.

Se også berlin.de’s side om restauranter, hvor I kan søge efter bydel.

Skriv et svar