Påskeferie i Berlin – opdateret 2023

Foto:Kirsten Andersen

Berlin er for mange helt givet rejsemål for påskeferien. I Berlin er der generelt mange kultur-tilbud, og her til påske bliver der lige skruet lidt ekstra på knappen.

Der afholdes en række klassiske påskekoncerter både i de store koncerthuse som fx Philharmonie (philharmonikerne rejser til Baden-Baden i påsken, så husk også at se under fanen Veranstaltungen/gastveranstaltungen) og Konzerthaus. men det er også værd at tjekke kirkernes koncertprogram, fx her.

For museer og udstillinger er det en god fidus at gå ind på museumsportal.de (mest kulturhistoriske museer) og smb.museum.de (mest kunstmuseer), så er man dækket godt ind med museer. Skal man ud i krogene, må man ind på berlin.de’s side med museer fra a-z. På berlin.de har de også været så venlige at sortere en liste ud, der viser museer med gratis entré.

Der kommer hele tiden nye attraktioner at besøge i Berlin. Helt nyt er det ikke, men Humboldtforum midt på Unter den Linden er nok interessant for de fleste. Det genopbyggede slot med tre barokfacader og en moderne indeholder museer og udstillinger, butikker og restauranter.

Hvis I tager et tjek på disse lister, har I et godt udgangspunkt at vælge efter. Mange af museerne er velegnet til at tage børn med. Det store hit for børnene er nok Museum für Naturkunde, hvor der blandt andet er to store dinosauerskeletter udstillet, men selvfølgelig er der også meget andet at se. Også Deutsches Technikmuseum er et velegnet sted at have børn med. Men tjek selv listerne og find noget indenfor det, der interesserer jeres familie.

Husk at åbningstider i butikker er anderledes i Tyskland end herhjemme. Der er lukket på helligdage, så skal I shoppe på påsketuren, er det om torsdagen, som ikke er helligdag i Tyskland og om lørdagen.

God påsketur.