Kollektiv trafik

– nu med Deutschland Ticket

I Berlin er den kollektive trafik yderst velfungerende. Som turist lærer man hurtigt at finde rundt i U-Bahn, S-tog, Sporvej og Bus, og det er nemt at orientere sig på det velkendte kort over U-Bahn og S-togs nettet. Et godt tip: kig altid efter endestationen og orienter jer efter den, når I skal vælge retning. Læs mere på hjemmesiden for BVG (Berliner Verkehrsbetriebe).

Se aktuelle priser her

Her lidt retningslinier for begyndere:
Billetkøb: En billet gælder både til U-Bahn, bus, S-tog og sporvogn. Det letteste er at trække billeten i en automat på en af stationerne. Automaterne tager både mønter (ikke under 1 euro) og sedler. Det er en god idé at have kontanterne klar, de fleste steder kan man dog også bruge visa-kort. Automaterne har touch-skærme og man skal bare læse sig frem til, hvad man skal gøre. Lad være med at stresse – den, der står bagved er højst sandsynligt også en turist, der skal prøve for første gang – eller en hjælpsom berliner. Man kan også købe billetten i en af kioskerne, og på nogle U-Bahn stationer er der billetluger. Billetten skal stemples inden den er gyldig. Stempelboksene står på alle stationer ved trapper og indgange.

Selvfølgelig kan man også købe billetter på sin mobiltelefon via en app. I finder info om download af appen her.

Områderne AB, BC og ABC er zonebetegnelser og kan ses på oversigtskortene, som kan downloades her.

Fra den nye lufthavn BER går der både S-tog, Bus, Hurtigtog og Regionaltog. Søg forbindelsen på bvg.de her.

NB: Hvis I skal være i Berlin som turister i flere dage, så husk at overveje Berlin Welcome Card og Berlin City Tour Card. På BVG’s hjemmesides oversigt over billetpriser kan man også se de aktuelle priser for Berlin Welcome og Berlin City Tour Cards.

Læs evt. mine tidligere indlæg om Welcome Card og Berlin City Tour Card.

Hvis I vil udforske andre steder i Tyskland, så vær opmærksom på Deutschland Ticket til 49 Euro, som gælder i en måned i hele Tyskland, dog ikke i fjerntog og ICE. Se mere om det her.

Opdateret maj 2023

Skriv et svar