Restaurant Brecht Keller

En kær klassekammerat  fra folkeskolen har bedt om nogle tips til nogle feriedage i Berlin. Da han var og er glad for tysk og temmelig god til sproget, har jeg henvist ham til en guidet tur i Bertolt Brechts og Helene Weigels lejligheder i Chaussestrasse.

I den forbindelse har jeg også foreslået ham at spise aftensmad i Brecht Keller, restauranten i kælderen i den samme bygning. Det er en af de hyggeligste restauranter, jeg har besøgt i Berlin. Menukortet er præget af det østrigske køkken, det hedder sig at man laver mad efter Helene Weigels kogebøger. Og hun var jo kendt for at lave rigtig god mad – hun havde ofte teatrets trup hjemme til middag. I restauranten er der udstillet forskellige teaterrekvisitter fra Berliner Ensemble, bl.a. små scenografi-modeller. Det giver en helt speciel stemning. Hvis i kombinerer med en rundvisning i lejlighederne, så vælg en torsdag eller en søndag, hvor der er sene rundvisninger, for restauranten har først åben fra kl. 18.

I kan se menukort og vinkort på http://www.brechtkeller.de/Kellerrestaurant.html. Det anbefales, at man bestiller bord.

Besøg også Brechts og Weigels grav på kirkegården lige ved siden af, når I nu er der. I øvrigt ligger mange andre kendte tyske kulturpersonligheder begravet på denne kirkegård. Læs mere om det på berlin.de’s side om kirkegården.

Skriv gerne en kommentar