West Side Story på Deutsche Oper

Fra den 24. juni (de to første datoer er previews) og frem til den 8. juli spilles Leonard Bernstein og Stephen Sondheims West Side Story på Duetsche Oper. Nu var jeg lige ved at kalde det en musical – men jeg synes egentlig nok, at den er mere end det. Musikken er så gedigen og historien så dramatisk, så jeg vil egentlig sige, det er en moderne opera/ballet. Der er jo masser af dans i forestillingen. I de tyske tekster kalder de den således også Musiktheater og ikke musical. Desværre er temaet bandekrig blandt unge  lige så aktuelt i dag, som da Bernstein og Sondheim skrev forestillingen i 1957. Men mon ikke den stadig kan være med til at få nogle til at se det tåbelige i at bekrige hinanden, når der ikke er nogen der vinder ved det?

De kendteste sange MariaTonightSomewhereAmerica, og  I Feel Pretty klinger alle for det indre ører, når man se titlen på dem. Jeg har pladeindspilningen med Jose Carreras og Kiri Tekanawa fra 1985, og det er en af de bedste plader i min samling.

Det er et amerikansk ensemble, som opfører stykket på Deutsche Oper, og de har deres eget orkester med. I kan læse mere om forestillingen på den tyske hjemmeside http://www.westsidestory.de/.

Billetter kan købes via Deutsche Opers hjemmeside eller i deres billetkontor.

Hvis jeg var i Berlin i sommer, så ville jeg ikke snyde mig selv for denne oplevelse. Få en lille forsmag ved at lytte til nogle af sangene på YouTube.

Skriv gerne en kommentar