Unerhörte Musik

Om tirsdagen er der altid en koncert med ny og eksperimenterende musik at høre i BKA Theater, og hvis man tilmelder sig koncerternes nyhedsbreve, får man dem troligt tilsendt. Det seneste fortæller om et par interessante koncerter.

I morgen, den 19. februar har koncerten titlen Piano Transformed, og det er den pianisten Mark Knoop, som spiller værker for klaver og elektronik. Newton Armstrong står for den elektroniske musik, og han er også komponist på et af værkerne. Ellers spilles der værker af Stefan Prins, Johannes Kreidler og Janna Bailie.

Næste tirsdag, den 26. februar, er der El-guitar musik på programmet – koncerten hedder The Stroke That Kills. Som Unerhörte Musik selv annoncerer det, så er det cremen af Berlins el-guitarister, der spiller på koncerten: Jörgen Brilling, Christoph Funabashi, Daniel Göritz og Frédéric L’Epée. De danner tilsammen guitarensemblet  e – w e r k, som kan have et antal fra 2 til x musikere, som det formuleres. De spiller udelukkende værker af non-pop-komponister, værker der kan defineres som samtidig klassisk eller eksperimenterende musik. Komponister på koncerten den 26. februar er Ferdinand Försch, Nick Didkovsky, Eckart Beinke, Daniel Weissberg, David Dramm, Helmut Oehring og Olivia Bignardi.

Jeg har været til koncert i BKA Theater, men endnu ikke til en af Unerhörte Musiks koncerter. Det er en lille intim sal, så jeg kan godt forestille mig, at det vil være det helt rigtige sted for den slags musik. Der kommer som regel ikke så mange tilhørere til den ny musik, hvilket er ærgerligt, for man får sig altid en stor oplevelse  med hjem til sådan en koncert. Det kan være, at man undres. Eller at man imponeres. Eller forarges. Det kan være et instrument, der bruges på en ny og anderledes måde eller sættes utraditionelt sammen med et andet instrument. Dette må jo være udfordrende for både komponister og musikere. Man skal huske, at de som bringer noget helt nyt frem, risikerer meget mere end de, som fremfører den velkendte og harmoniske musik (som jeg nu også nyder at høre). Det gør i det hele taget altid et stort indtryk på mig, når man kan fornemme, at kunstnerne udfordres og tager udfordringen så seriøs, at det kræver en ekstrem kraftanstrengelse.

Se flere oplysninger om de kommende koncerter på BKA Theaters hjemmeside.

Skriv gerne en kommentar