Events i marts

I denne uge tager vi hul på marts måned og går ind i foråret. Det er jo noget vi nyder hvert eneste år. Livet begynder på ny.

I Berlin betyder marts måned, at en række events sker som de altid gør i marts måned. Det er f.eks. Den internationale Turistmesse, Musikfestivalen MaerzMusik Berlin, Museernes Lange Nat og Staatsopers Festtage.

På turistmessen udstiller ca. 11.000 udstillere fra mere end 180 lande fra den 6. til den 10. marts. Der er to udstillingslokationer, I kan læse mere om messen på ITB-Berlins hjemmeside.

Musikfestivalen MaerzMusik afvikles af Berliner Festspiele i dagene 14.-24. marts, i år for 12. gang. Det er en festival for samtidsmusik og I kan finde hele programmet på Berliner Festspieles hjemmeside.

Museernes lange nat – Lange Nacht der Museen – finder sted to gange om året i Berlin. Første gang i år er den 16. marts og det er faktisk den 32. lange museumsnat. Den skal jeg nok vende tilbage til, men allerede nu får I linket til hjemmesiden, hvor I kan se programmet og forskellige praktiske forhold. Allerede nu kan jeg afsløre, at temaet for den lange nat er Zerstörte Vielfalt, som jeg tidligere har nævnt her på siden. Se mere på Lange Nacht der Museen.

Staatsopers Festtage finder altid sted omkring påsken, i år er det fra 23. marts til 1. april. Det er under ledelse af Daniel Barenboim og på programmet er Niebelungens Ring af Wagner, klaversonater af Beethoven, spillet af Maurizio Pollini samt forestillinger ved La Scala operaens kor og orkester.  Endelig spiller også Staatsopers orkester Staatskapelle. Jeg vil måske også vende tilbage med at skrive mere om Festtage, men her på Staatsopers hjemmeside kan I læse programmet og købe billetter – hvis der er flere tilbage.

 

Skriv gerne en kommentar