Underjordiske lydinstallationer

I Grosser og Kleiner Wasserspeicher i Prenzlauerberg præsenterer udstillingsstedet singuhr hoergalerie hele sommeren to lydkunst installationer. Udstillingerne er åbnet for et par dage siden og varer til 22. september.

Det hele foregår under jorden i de nedlagte vandreservoirer, som blev bygget i perioden 1853-1892, men som ikke længere blev anvendt fra 1914 på grund af utilstrækkelig kapacitet.

Siden midt i 1990’erne har de været brugt til forskellige slags kulturelle arrangementer og siden 2007 som udstillingssted for singuhr-hoergalerie. Rummene med den enestående arkitektur med flotte lysindfaldseffekter og helt særlige arkustik samt deres placering midt i den levende by gør dem nemlig velegnede til kunstprojekter, hvor lyd- og billedkunst kombineres på nyskabende vis.

De aktuelle udstillinger denne sommer er: Max Eastley. Aeolian Circles i Großer Wasserspeicher  og Jens Brand. Raumarbeit II (Planetenmaschine nach Potocnik) i Kleiner Wasserspeicher. Den sidste dag, 22. september er der åbent til kl. 24 – ellers er åbningstiden onsdag-søndag kl. 14-20.

I kan læse meget mere om de tidligere vandreservoirer og udstillingerne på singuhr’s hjemmeside.

Skriv gerne en kommentar