Staatsoper for alle

I morgen, onsdag den 12. juni nedlægger Bundespräsident Joachim Gauck grundstenen til Berliner Schloss – eller Humboldtforum, som bygningen kommer til at hedde. Det var meningen, jeg ville skrive om det i dag. Men det går op for mig, at det ikke er et offentligt arrangement. Så det er ikke noget, jeg kan foreslå, at man deltager i – altså ikke mere om det, I kan læse om det i avisen eller se det i fjernsynet.

Noget andet der foregår i nærheden, nemlig på Bebelplatz vil jeg meget hellere skrive om. Det er arrangementet Staatsoper für alle, hvor Daniel Barenboim og Staatskapelle Berlin spiller open air og med gratis adgang. Orkestret og Barenboim er jo genhuset i Schillertheater i Bismarckstrasse for tiden, fordi deres hjem restaureres. For en dag er de tilbage på hjemegnen – det er på søndag den 16. juni kl. 13.

På programmet er Beethovens 7. symfoni og Brahms’ violinkoncert med Lisa Batiashvili som solist. Det er BMW Berlin, der nu gennem flere år har betalt for dette arrangement. Det skulle jeg hen og deltage i, hvis jeg var i byen.

Læs mere på Staatsopers hjemmeside.

Skriv gerne en kommentar