Garmin Velothon i Berlin i dag

I dag vil cykelryttere dominere gadebilledet i Berlin. De deltager i cykelløbet Garmin Velothon Berlin, som er det andenstørste af sin slags i Europa.

Det er ikke muligt at melde sig til løbet i dag, men omkring 13.500 deltager har allerede meldt sig. Nogle af dem er sendt af sted, mens jeg skriver dette. Der er nemlig to etaper, en på 60 km og en på 120 km, og deltagerne på den korte etape sendes af sted mellem kl. 7.50 og 8.30 og mellem 9.25 og 10.10 sendes rytterne ud på de 120 km. Der er mulighed for at deltage som hold eller som enkeltperson.  De 23 elitehold kører  120 km ruten, men derudover også 8 rundture i målområdet.

Ruterne går forbi Berlins store seværdigheder – Brandenburger Tor, Potsdamer Platz, Flughafen  Tempelhof, Eastside-Gallery, Regierungsviertel, Siegessäule, Straße des  17. Juni. Ruten er nærmere beskrevet i Berliner Morgenspost’s artikel om løbet i går. Ligeledes kan man se ruterne på Garmin Velothons hjemmeside. Det beskrives som ruternes highlight, at rytterne som en del af ruten kører på landingsbanerne ved den tidligere Tempel Lufthavn.

Målområdet er på Strasse des 17. Juni, og der forventes omkring 25.000 tilskuere. Man regner med at rytterne på den korte rute kommer i mål mellem kl. 9.16 og 11.10 og fra den lange rute vil man begynde at se rytterne mellem kl. 12.30 og 14.42.

Se mere på Garmin Velothon’s hjemmeside for løbet. Det er en meget flot hjemmeside, og den signalerer, at det er et vel-organiseret løb.

Det er altså på Straße des 17. juni her i formiddag, hvis I vil være tilskuere i målområdet – ellers kig på rutekortet og se, om rytterne kommer forbi, hvor I opholder jer.

Skriv gerne en kommentar