Sommerfest med hele verden i Berlin

I november og december er det julemarkedet, der sørger for hygge og underholdning på Breidtscheidplatz. Der er ved at udvilkle sig en tilsvarende tradition med sommerfesten Summer in the city, som i år afholdes for 3. gang. Dog strækker den sig ikke over så lang tid som julemarkedet, men det lyder mindst lige hyggeligt og underholdende.

Fra fredag den 2. august og frem til den 18. august kan I på Breitscheidtplatz nemlig møde pendanterne rundt om i verden til Kurfürstendamm,  altså en række af de kendte pragtboulevarder i byerne New York, Paris, London, Wien, Peking og Moskva. I løbet af festivalen vil der være mulighed for at nyde kulinariske specialiteter, købe kunsthåndværk og opleve kulturel underholdning fra forskellige lande.

Her i den første weekend er det Wien, som er i centrum. Så der er wienermusik med Heurigen-stemning og severing af Wiener specialiteter – uhmmm, prøv f.eks en gang kaiserschmarrn!

I kan se nærmere oplysninger om Summer in the City på hjemmesiden Agcity.de. F.eks kan I her se et fuldt program over festdagene og en plan over festpladsen. Hjemmesiden oplyser desuden,  at søndag i den kommende weekend,  den 4. august er en af de søndage, hvor forretningerne i Berlin må holde åbent. Lukkeloven i Tyskland er noget mere restriktiv end vores. I kan sågar dowloade en liste over forretningerne som holder åbent.

På samme hjemmeside så jeg, at på søndag afholdes et helt specielt løb på Kurfürstendamm.  Det skriver jeg om en af de næste dage.

Skriv gerne en kommentar