Young Euro Classic

I  morgen begynder festivalen Young Euro Classic, hvor unge orkestermusikere fra Europa og lande udenfor Europa spiller koncerter i Konzerthaus på Gendarmenmarkt.  Festivalen med det flotte slogan Hier spielt die Zukunft (her spiller fremtiden) varer til og med  11. august.

Åbningskoncerten i morgen aften kl. 20 spilles i år af Orquesta Sinfónica de la Escuela Nacional de Música, de la Universidad Nacional  Autónoma de México, et ungdomssymfoniorkester fra Statsuniversitetet i Mexico. Programmet er  Prokofjews Romeo og Julie op. 64 (uddrag 1936), Beethovens Klaverkonzert Nr. 5 Es-Dur op. 73 (1809) og Silvestre Revueltas’ Mayaernes nat (1939). I aften er der mulighed for at overvære generalprøven,  her koster billetten kun 8 €.

Festivalen blev grundlagt i år 2000 af en gruppe private personer og har siden været et fast indslag i sommerens koncerttilbud i Berlin. På hjemmesiden for festivalen fortælles det, at koncerterne er meget populære og spilles for fulde huse for et begejstret publikum. Og det er ikke kun de kendte symfonier og komponister, som kan trække publikum. Også helt nye kompositioner og uropførelser lader publikum sig begejstre af.

I kan se programmet for festivalen på http://www.young-euro-classic.de/  –  I kan endda downloade det som pdf. Billetprisen er 16 € over hele salen – det er billigt for sådan en oplevelse!  Konzerthaus er et flot hus og alene at være til en koncert her, er en oplevelse. Billetten kan printes fra hjemmesiden. Man kan, hvis man har lyst også give et tilskud til festivalen via hjemmesiden.

Det er en rigtig god idé med sådan en festival, der bringer unge musikere fra forskellige lande sammen. Musik er en slags kommunikation, et fælles sprog alle forstår. Og man skal kunne kommunikere, forstå og respektere hindanden for at kunne spille sammen. I år deltager således Arab Youth Philharmonic Orchestra. Unge mænd og kvinder  fra 10 arabiske landespiller side ved side og sender dermed også et politisk signal – hedder det i festivalens omtale på hjemmesiden.

Som noget nyt i år udvides Young Euro Classic med Young Euro Klavierfestival. Det er søndag den 4. august, og  der er ikke mindre end 5 prisvindende klaversolister fra Sydkorea, Rusland, Georgien und Tyskland på podiet. Hver koncert koster 10€, men køber man billet til alle koncerterne får man dem for 40 €.

Gå ind og få en musikalsk oplevelse!

Skriv gerne en kommentar