Sommerens koncerter i Waldbühne

Hen over sommeren spilles en række koncerter i den store friluftsscene Waldbühne ved Olympiastadion. Billetsalget til dem er begyndt, så det er nok om at få fat i billet inden længe, hvis man vil sikre sig en plads.

Waldbühne blev bygget i 1936 samtidig med Olympia Stadion, og anledningen var OL i Berlin. Scenen har, som man nok kan forstå, en blandet historie med sig, men nu gælder den blandt kunstnere fra hele verden som en af de mest attraktive friluftsscener i Europa. Der skulle være en fantastisk akustik i amfiteatret, som er bygget efter model fra de gamle græske amfiteatre, og som kan rumme godt 22.ooo publikummer. Det er siden 2008 firmaet CTS Eventim AG, som driver Waldbühne.

Jeg har ikke været til koncert på stedet, men der spilles såvel klassiske som rytmiske koncerter, så det er noget jeg gerne vil prøve en gang. Det siger sig selv, at en lun sommeraften med f.eks. Berliner Philharmonikerne kun kan blive en flot oplevelse. De er også på programmet denne sommer – men jeg tror alligevel nok, at jeg af sommerens program ville vælge koncerten med Daniel Barenboims West Eastern Divan Orchestra den 24. august.

Andre koncerter er bl.a. Peter Gabriel, Rolling Stones, Tryllefløjten med Deutsche Opers orkester. Men se selv programmet på Waldbühnes hjemmeside, hvor I også kan bestille billetter, læse om Waldbühnes historie og se, hvordan I kommer dertil med den offentlige trafik eller hvis I kører i bil.

http://www.waldbuehne-berlin.de/startseite.html

Skriv gerne en kommentar