Johannes Passion med moderne dans i Berliner Dom

Den 14. og 15. april kl. 20.15 opføres Bachs Johannes Passion i Berliner Dom, tilsat moderne dans.

Bachs Johannes Passion er fortællingen om Jesu korsfæstelse, en af de helt store skelsættende begivenheder i menneskehedens historie. I lighed med det måske mere kendte juleoratorium fortælles begivenheden i musik og arier.

I denne opførelse af Johannes Passion er der så tilsat moderne dans. Det er en god idé at sætte fornyelse til, og det er ikke hvem som helst der har gjort det. Det er nemlig operainstruktøren Christoph Hagel, som også har turneret verden rundt med forestillingen Flying Bach. Musikken leveres af Berliner Symphoniker. Koreograf er Martin Buczko. Navne på sangere og dansere kan ses på hjemmesiden for forestillingen, hvor I også kan booke billetter.

Måske er det ved at blive tradition at opføre Hagels opsætning af Johannes Passion i Berliner Dom i påsken, for den blev også opført sidste år. I år kommer jeg for sent til Berlin til at jeg kan nå at se den, men det ville ubetinget være en af de forestillinger, jeg skulle overvære, hvis det kunne passe. Meget af Bachs musik var jo komponeret direkte til kirkelige handlinger, da han var ansat til dette formål ved Thomas Kirche i Leipzig. Og Bachs musik er også ofte det, jeg sætter på, når sindet skal stemmes til ro og eftertanke. Jeg er således meget enig med Hagel, når han til slut i hjemmesidens præsentation af forestillingen konstaterer: “Om Gud satte Jesus på jorden er svært at sige, men at han satte Bach på jorden, det er der ingen tvivl om”.

Johannes Passion in Berliner Dom

Skriv gerne en kommentar