Sidste udstilling i Deutsche Guggenheim

I 15 år har det amerikanske Guggenheim museum haft en filial i Deutsche Bank på Unter den Linden i Berlin. Filialen skal lukkes nu, og i dag åbner den sidste udstilling med værker fra Guggenheims samling. Frem til 17. februar 2013 vises udstillingen Visions of Modernity. Det er de helt store navne i kunsthistorien, der tages frem: bl.a. Cézannes, Calder, Chagall, Delaunays, Kandinsky, Miró, Monet, Picasso, Van Gogh. Det kan man da vist kalde en værdig sortie.

Fra Deutsche Guggenheims hjemmeside kan man downloade en pdf flyer, som indeholder alle nødvendige oplysninger om udstillingen på både tysk og engelsk. Bl.a. kan man læse, at der er mulighed for at komme med på en omvisning både til frokost og om aftenen kl. 18. Og det er hver eneste dag.

Når udstillingen er slut, er det ikke sådan, at der ikke længere bliver kunst at se i lokalet. Deutsche Bank vil nemlig fremover have sin egen “Kunsthalle” for samtidskunst her. Der kan endda også blive mulighed for samarbejde med Guggenheim i fremtiden, har Guggenheim-direktør Richard Armstrong udtalt, ifølge artikel i Berliner Morgenpost om sidste udstilling i Deutsche Guggenheim.

Jeg har aldrig selv fået set en udstilling i Deutsche Guggenheim, det har aldrig passet, at der var en udstilling, når jeg var der. Nu er den der – men jeg tror ikke, jeg får tid til det. Jeg synes det virkelig snerper til ved dette Berlin-besøg – der er så uendelig meget at se, og kun begrænset tid.

Men hvis I har tid, er tippet hermed givet videre.

Se hjemmesiden for Deutsche Guggenheim

Download  Pdf Flyer

Skriv gerne en kommentar