Mitte Museum

Som jeg har omtalt tidligere er der i november måned fokus på fotoudstillinger i Berlin. Et af de mange steder, som udstiller fotografier er Mitte Museum. Nææ – jeg har heller ikke hørt om det før, men jeg stødte lige på det inde på Museumsportal Berlin.

Et nærmere kig ind på Mitte Museums hjemmeside viste så, at der er en fotoudstilling, som lyder rigtig interessant. Udstillingen viser 65 glasplade-fotografier fra 1925. Fotografierne er optaget af amatørfotograferne Bruno Stephan, Werner Köhler  og Walther Apel på deres vandringer gennem grænselandet mellem Posen og Vestpreussen, et område som i dag er en del af Polen. Motiverne er landskaber, bygninger, landsbyer og landboere og kan ses som et modstykke til berlinerfotografernes optagelser af storbyen i den samme periode. Jeg har før været inde på det: sådanne billeder af en svunden tid synes jeg er meget fascinerende og jeg kan aldrig blive træt af at betragte dem.

Både udstillingen og det lille “egnsmuseum”  for Berlin Mitte kan I stifte nærmere bekendtskab med i Pankstrasse 47. Der er en omvisning, man kan gå med på den 25. november kl. 14.

Se Mitte Museums hjemmeside og læs mere.

Skriv gerne en kommentar