Om husene i Berlin – artikelrække i Tagesspiegel

Egentlig var det en artikel i Tagesspiegel om en litterær spadseretur fra Theodor Heuss Platz til Europacenter jeg faldt over. Den meget interessante artikel er skrevet af David Wagner, som sidste år udgav bogen Welche Farbe hat Berlin på Verbrecher Verlag. Bogen er beskrevet på forlagets hjemmeside og man kan læse, at den får mange rosende ord af anmelderne. Den skal jeg lige huske at kigge efter, næste gang, jeg er i Berlin. Læs Wagners artikel i Tagesspiegel.

Så er der jo den fantastiske mulighed med internettet, at man kan hoppe fra link til link. Den litterære spadseretur linkede til en artikel mere af David Wagner – og her var der igen et fristende link til en række af 20 artikler om Berliner Häuser, altså bygninger i Berlin. Dem måtte jeg da også lige forbi. Artiklerne er skrevet af 20 forskellige journalister og jeg har ikke gennemlæst alle 20 artikler endnu. Men et vue nedover siden fortæller mig, at der er tale om både (for mig) kendte og ukendte bygninger. Så det bliver nok et studium inden næste Berlin tur. Jeg synes det er så dejligt at vide noget om de bygninger, man går og kigger på. Jeg kom igang med artiklen om Excelsior Haus i Stresemannstraße, bygget 1966 – en kæmpebygning med 500 lejligheder og nogle helt særlige vinduer i metal – Wendedrehfenstern – de kunne vendes, så de var nemme at pudse indefra. I artiklen fortælles også, at huset har fået navnet, for der før 2. verdenskrig lå et hotel med navnet Excelsior. Det var intet mindre end Europas største hotel på det tidspunkt – det kan man også læse om på Wikipedia.

Det var kun den ene af artiklerne, men tro mig – de 19 andre ser lige så spændende ud. Læs selv videre i Tagesspiegels artikelrække Berliner Häuser.

Skriv gerne en kommentar