Bötzow Brauerei – uden øl.. men med meget andet

For nogle dage skrev jeg om mikrobryggerierne i Berlin. Her er en beretning om et af de store bryggerier, hvor der ikke længere brygges øl, men hvor der er meget andet i gære.

Bötzow Brauerei var i forgangne tider (1885-1949) et af de største bryggerier i Nordtyskland. I DDR tiden blev bygningerne brugt som lagerrum. Efter genforeningen blev de anvendt til arrangementer i forskellige subkulturer. Men i 2010 købte Prof. Hans Georg Näder bygningerne. Læs mere om stedets interessante historie på den udmærkede hjemmeside  http://www.boetzowberlin.de/index.php#10.

Näder har mange idéer til, hvordan de iøvrigt fredede bygninger kan bruges og har allerede åbnet den første kunstudstilling den 21. juni i år. Udstillingen Auf Bötzow vises til 28. juli og det er gratis at se den. Åbningstiden er torsdag-søndag kl. 12-18. Det er en fotoudstilling og den har selve b(r)yggeriet som tema. 18 studerende fra Berliner Ostkreuzschule har fotograferet bygningerne både indedørs og udendørs. De tre bedste værker af de studerende er blevet præmieret. Samtidig har fotografen Götz Diergarten (link til Wikipedia) fotograferet på stedet, og hans værker udstilles selvfølgelig også. Kataloger med fotografierne kan købes online.

Kig selv ind på www.boetzowberlin.de og kig forbi stedet. Det kommer vi sikkert til at høre og se mere til. På hjemmesiden kan I se adresse og beliggenhed på bykort.

Skriv gerne en kommentar