Topografie des Terrors – 25 år

På min facebook side for berlin-nyt.dk så jeg at Klaus Wowereit i torsdags skrev på sin facebook-side, at han skulle deltage i et arrangement på Topografie des Terrors i anledning af, at institutionen nu har eksisteret i 25 år. Han opfordrer samtidig til at man besøger stedet. Det kan jeg kun være enig i og formidle videre.

I mange år var der en udendørs udstilling, der fortalte om nazisternes terror-apparat, som havde til huse på dette sted. Denne udstilling er der stadig i en ny udgave. I 2010 åbnede en bygning for dokumentationscentret. Jeg besøgte stedet for et års tid siden og så en særudstilling om Adolf Eichmann. Det var en interessant udstilling og stedet var et godt bekendtskab, som jeg helt sikkert vender tilbage til. Den 19. juni i år åbnede særudstillingen Die Wilhelmstraße 1933–1945. Aufstieg und Untergang des NS-Regierungsviertels. Den fortæller om Wilhelmsstrasse-kvarterets historie som regeringskvarter siden slutningen af 1800-tallet og indtil det sluttede, da nazisterne blev bekæmpet. Som jeg har forstået det, er det bygget et landskab op, så man forestiller sig at gå i Vilhelmstrasse-kvarteret gennem den historiske udvikling. Udstillingen varer til 25. november, så det tegner for mit vedkommende mere og mere til en tur til Berlin sidst i november.

D den 11. juli åbner online udstillingen Widerstand!? Evangelische Christinnen und Christen im Nationalsozialismus, om hvordan den kristne kirke mødte nazismen.

Det muligt at booke en gratis rundvisning for grupper (også på engelsk), hvis man er over 7 personer. Rundvisningen kan bookes på centrets hjemmeside under Führungen.

Se mere på Topgrafie des Terrors hjemmeside.

Skriv et svar