Ny DVD om Berlin

Tagesspiegels online shop har en del interessante tilbud. Bøger, magasiner, historiske kort, souvenirs m.m. Men altså også DVD’er om Berlin.

Her fokuserer jeg lige på DVD’er om byen før 1945. For tre år siden udgav Tagesspiegel to DVD’er om Berlin i årene 1900-1923. Nu er der kommet en ny til, som viser private filmoptagelser i årene 1930-1945. Det vil jo sige, at man måske kan få et indblik i, hvordan nazismen åd sig ind på samfundet – alt efter, hvad der er udvalgt til at komme med i filmen – det ved jeg ikke. Jeg vil have fat i den, og skal nok fortælle mere om det.

Der er søgt efter filmoptagelser i Berlin, i hele Tyskland, i Frankrig og i USA og der er fundet 44 nye og hidtil ikke offentliggjorte amatørfilm, som giver et nuanceret billede af det gamle Berlin før byen blev bombet i grus, ifølge Tagesspiegels egen annoncering af filmen. Filmen  varer 56 minutter.

Berlin er en dejlig by, som den er nu – det er ikke for at hæge om fortiden. Men jeg har en vis svaghed for fotos og filmoptagelser af fordums tider. Og netop en by som Berlin, hvor der gik så mange flotte bygninger tabt – ikke mindst af de store moderne arkitekter i begyndelsen af 1900-tallet – her kunne jeg godt tænke mig at få nogle glimt af, hvordan det har set ud.

Den nye DVD så vel som de to tidligere kan købes fra Tagesspiegel online’s shop.

Når I er derinde, så kig på det øvrige udvalg, der kunne være mange gode gaveidéer hvis I kender nogen, som holder meget af Berlin.

Skriv gerne en kommentar