Flot App om Berlins historie

WHATWASHERE_Berlin er en app med  guide om Berlins historie. Men den er mere end det. Den er illustreret med historiske og originale filmoptagelser – den første af sin slags. I kan fra i dag finde et link til app’ens download-side på banneret i højre sidepanel. App’en fungerer til Android og iOS.

Ikke mindre end 32 historiske steder i Berlin bliver der fortalt om på app’en. Det er bl.a. Brandenburger Tor og Checkpoint Charlie for at nævne nogle af de allerkendteste steder, men også mange flere og måske lidt mere ukendte historiebærende steder i byen bliver formidlet via dokumentarfilm og fortælling på app’en.

I flere tilfælde er der tale om sjældne filmoptagelser, der sammen med fortællingen giver et grundigt indblik i byen Berlins historie. Byen der har undergået mange skelsættende begivenheder og været i centrum for verdenshistorien på godt og ondt. De 32 fortællinger spænder fra Kejsertiden over Weimarer Republikken og Nazismen med den efterfølgende fuldstændig sønderbombede by og til den delte by og det genforenede Berlin.

Jeg har allerede downloadet app’en til min Samsung Tablet. Og jeg er imponeret!  App’en koster en lille smule, men jeg synes man får utrolig meget for pengene. Det er helt igennem professionelt både hvad angår film, speak og funktion. De ca. 3-5 min. lange fortællinger kan vælges på både tysk og engelsk.

Meningen er, at når man står på stedet, kan man afspille fortællingen om lige netop den begivenhed, som har fundet sted, der hvor man står. Men man kan selvfølgelig også gå dem igennem på forhånd, men det kræver, at man downloader alt data, hvilket fylder ca. 1,5 GB. Jeg skal afprøve det “on location”, når jeg kommer til Berlin i maj.

Skriv gerne en kommentar