Museums Journal

For nylig er jeg begyndte at abonnere på Museums Journal som er et magasin, der bringer Berichte aus den Museen, Schlössen und Sammlungen in Berlin und Potsdam. Det koster 27,60 € + forsendelse (12 €). Museumsjournal findes også online – www.museumsjournal.de – men nogle gange er det rart at sidde med et lækkert magasin i hånden og læse en trykt tekst.

Magasinet udkommer en gang i kvartalet og informerer både om nye udstillinger og om nyheder fra museerne og samlingerne. Der er interviews med og tekster om kunstnere – denne gang f.eks. om Olafur Eliasson i Berlin. Og der er uddybende artikler om udstillingerne – ofte under en tematisk vinkel.

Bagerst i magasinet er der en udstillingsoversigt over det kommende kvartal og en detaljeret information om særlige åbningstider i forbindelse med højtider, entréoplysninger m.m. For kortfristede ændringer henviser Museumsjournal til hjemmesiden www.museumsportal-berlin.de. Det er en meget god og overskuelig side, som det også er værd at gå ind og kigge på.

Jeg er svært tilfreds med mit abonnement på Museums Journal. Kan I lide at fordybe jer og vide noget mere om samlinger og udstillinger, eller vil I bare gerne være på forkant med, hvad der sker på museumsområdet, så er det måske en idé at tegne et abonnement. Det nemmeste er at gå ind på  www.museumsjournal.de og gøre det. Museums Journal kan også købes i løssalg, når I er i Berlin. Så koster det 6,90 €.

Skriv gerne en kommentar