Museum for surrealisterne

Et af de museer, jeg fik øje på i den Museums Journal, jeg nu abonnerer på, er Sammlung Scharf-Gerstenberg. Museet ligger overfor Schloss Charlottenburg, og har fokus på det overnaturlige (sur-reale).  Det er godt at gøre sig klart, inden man går derind, for man skal være parat til at åbne sindet og sætte fantasien i gang. Det kan ind imellem godt være nogle livlige og saftige billeder, man kommer til at stå over for.

På to etager viser museet over 250 værker i form af  maleri, skulptur og værker på papir. Det er de tunge drenge inden for 1900-tallets kunst, vi har med at gøre. De fleste, som er lidt bekendt med kunst, kender navne som Salvador Dali og Max Ernst, Magritte og Paul Klee, og hvad de står for. Det er alle kunstnere, hvis værker man kan møde på museet. Her i Danmark er den mest kendt surrealist Wilhelm Freddie, som måtte i fængsel på grund af sin kunst. Samfundet var ikke parat til de frimodige skildringer. Der forlyder dog  ikke noget om, at han er at finde på Sammlung Schaf-Gerstenberg.

Surrealismen er ultrakort fortalt en bevægelse til fornyelse i kunsten. Officielt blev den grundlagt i Paris med André Bretons manifest i året 1924. Hvis I vil læse mere om Surrealisme er der mange muligheder på nettet. Selvfølgelig Wikipedia, her link til den danske side. Men prøv også at søge på Google og søge efter billeder, så kan I se nogle af de kendte surrealistiske malerier.

Læs mere om Sammlung Scharf-Gerstenberg.

Jeg vil også godt lige igen anbefale siden www.museumsportal-berlin.de Her kan I søge efter museer på alle mulige måder. Den er meget overskuelig.

Der er også mulighed for at se en lille film om Sammlung Scharf-Gerstenberg på museets side på hjemmesiden for de statslige museer i Berlin.

Skriv et svar