Røde Kors Museum

Røde Kors som sådan er desværre ikke gået på museum – der er stadig alt for meget brug for organisationen i hele verden.

Men i Berlin findes et museum for Røde Kors. Museet skal medvirke til at sætte fokus på organisationens arbejde og historie både hvad angår det tyske Røde Kors og det internationale Røde Kors.

Det var en frivillig medarbejder ved Røde Kors i Berlin, som egentlig var årsag til at museet blev grundlagt. Han stod for forvaltningen af sanitetsmaterialer og kunne ikke bære at skulle kassere materiale og genstande, som ikke fejlede noget, men bare var utidssvarende. Så gemte han det i en kælder. Da den var fuld gemte han det i en kælder mere, osv. Det rygtedes, at han samlede materialerne og da Røde Kors Tyskland (DRK) havde 100 års jubilæum, var der nogle fra festudvalget som foreslog en udstilling.

Siden gik det slag i slag, og arbejdet for at få etableret et museum begyndte. Efter at være flyttet en del rundt i byen, fik museet i 2003 stillet lokaler til rådighed af DRK  i Bachestrasse 11, Berlin-Friedenau.  Museet er kun åbent på onsdage kl.  16-19 eller efter telefonisk aftale.

Jeg synes det kunne være interessant at besøge stedet for at komme til at vide lidt mere om organisationens historie og få en idé om de meget omfattende opgaver den udfører.

Se Rotkreuz-Museum Berlins hjemmeside, hvor I kan læse meget mere.

Skriv et svar