Knut udstilles på Naturkundemuseum

Han var vel nok verdens mest populære isbjørn, Knut. Født i Berlin Zoo, afstødt af sin mor og opflasket af dyrepasser Thomas Dörflein. Dejlige billeder af den lille bjørneunge og dyrepasseren gik verden over, og millioner af mennesker besøgte Zoo i Berlin for at se Knut. Han blev solgt som souvenir og bliver det sikkert den dag i dag. Men kun fire år gammel døde bjørnen pludselig i marts 2011. Så vidt jeg husker på grund af en sygdom i hjernen.

Jeg nåede at se Knut som unge i 2007, da jeg besøgte Zoologischer Garten sammen med mine to sønner. Vi tog også et billede, og det får I her. Det kan måske være svært at se Knut, men vi stod i en kæmpekødrand og billedet er taget med zoom.

KnutNu er der mulighed for at se Knut igen på Naturkundemuseum. Knut blev jo efter sin død opbevaret på dette museum. Så vidt jeg husker blev pelsen med det samme trukket af og kroppen lagt i en fryser. Ud fra fotos og med hjælp fra Knuts knogler er der nu udformet en figur af bjørnen i polyurethan efter samme metode, som når der støbes en skulptur. Figuren bliver beklædt med Knuts ægte pels.

Knut kan ses fra 16. februar til 15. marts i Naturkundemuseums Foyer.  Herefter gemmes den væk igen og kommer først frem i 2014 som en del af udstillingen Wert der natur.

Det var Tagespiegel som fortalte om Knut-udstillingen i går – læs artiklen her. Sammen med artiklen bringes også en serie af de dejlige fotos af den lille Knut.

Se også Naturkundemuseums hjemmeside.

Skriv et svar