100 året for fundet af Nofretete

Neues Museum viser 7. december til 13. april 2013 en særudstilling i anledning af 100 året for fundet af Nofretete, den knap 3.500 år gamle buste af en ægyptisk dronning. Busten er en af verdens mest berømte museumsgenstande. Se evt. mere på Wikipedia om Nofretete, eller Nefertiti, som hun også kaldes på andre sprog.

Udstillingen hedder Im Licht von Amarna. 100 Jahre Fund der Nofretete. Amarna – som nu hedder Tell el-Amarna, er fundstedet for Nofretete busten. Udstillingen vil med denne udstilling vises busten i dens rette sammenhæng. Dvs. sammen med de mange andre fund fra samme udgravning og med genstande fra samme sted, lånt fra Louvre, Metropolitan Museum of Art og British Museum. På den måde ønsker museet at vise, hvordan menneskene på det sted og på den tid levede.

Jeg læste om udstillingen i Magasinet Zitty, som jeg købte med hjem til togturen. I artiklen fortælles det, at der allerede da Nofretete blev vist frem første gang i Berlin i 1924, var der ønske om at få den tilbage til Ægypten. Og ønsket er blevet fremført igen inden for de senere år, men altså ikke imødekommet fra Berlin. Her allersenest er sagen stillet i bero, fordi Ægypten har andet at se til på grund af det såkaldte arabiske forår, siges det i artiklen. Måske kan I finde artiklen i netudgaven af Zitty, hvis I ønsker at læse hele artiklen. http://www.zitty.de/

Se fakta og læs mere om udstillingen på hjemmesiden for udstillingen, http://www.imlichtvonamarna.de/

Jeg ser også her til morgen, at Tagesspiegel har en stor artikel i anledning af udstillingen.

Skriv et svar