Mandagskoncerter i Monbijoupark

Monbijoupark ligger i Berlin Mitte ved Oranienburgerstrasse og lige overfor Museumsinsel. Her lå indtil 1959 Schloss Monbijou – et lille lystslot i senbarok, bygget lige i begyndelsen af 1700-tallet. Slottet blev beskadiget af bombningerne under anden verdenskrig. Østtyskerne valgte at rive det ned (ligesom Stadtschloss) i stedet for at restaurere det. Parken blev udlagt til rekreativt område, og sådan fungerer den også i dag. I kan læse mere om parken og det lille slot og se billeder på Wikipedia-linket til slut i teksten.

I parken findes nu et friluftsbad til børn, et teater – Hexenkessel Hoftheater, – der er anlagt strandbred ned til Spree og endelig er der et amfiteater.

Amfiteatret har et særligt sommerprogram, hvor der spilles koncert hver mandag aften. Man kan se programmet på amfiteatrets hjemmeside. I aften den 30. juli optræder Gipsy Restaurant, en kvartet med Gipsy Swing på programmet. På næste mandag er det et orkester med det mundrette navn Di Grine Kuzine og her er repertoiret verdensmusik fra Berlin – hvad det nærmere gå ud på, kan I læse på hjemmesiden, som jeg henviser til her nedenfor. Og I kan faktisk også høre prøver på musikken. Den 13. august er der Tango-musik på programmet. En rumænsk sangerinde synger sange fra tangoens storhedstid i Bukarest i 1920’erne.

Mandagskoncerterne i Monbijoupark
Monbijoupark på Wikipedia
Schloss Monbijou på Wikipedia

Skriv gerne en kommentar