MaerzMusik

Fra  i morgen og til den 25. marts løber musikfestivalen MaerzMusik – Festival für aktuelle Musik.

To komponister er i fokus på dette års MaerzMusik, nemlig John Cage og Wolfgang Rihm. De fleste af jer har sikkert hørt om John Cage som minimalistisk og eksperimenterende komponist – det er 100 år siden han blev født i år. Og det er 20 år siden han døde i år. Den anden komponist, Wolf Rihm har jeg ikke selv før hørt om, men han står åbenbart for en meget ekspressionistisk stil og bliver af MaerzMusik præsenteret som en modsætning til Cage. Rihm fylder 60 år i år.

Begge komponister har været  nyskabende for den klassiske musik. Om John Cage siges det i omtalen af musikfestivalen ligefrem, at hans musik udløste et jordskælv og fik vidtrækkende konsekvenser. Maerzmusik-programmet omfatter også et internationalt Symposium om John Cage. Både og Cage og Rihm har inspireret efterfølgende generationer af komponister – det tales ligefrem om eine post-cageanische Strömung.

Lørdag aften kl. 19 åbnes festivalen med en koncert med Joan La Barbara i Haus der Berliner Festspiele – institutionen, der står for festivalen.

Hvis det er noget, der frister til en oplevelse, så kig ind på hjemmesiden med programmet for festivalen. Her kan i downloade en flyer om festivalen og programmet – begge dele som pdf.

Berliner Festspiele – Program og flyer.

Skriv gerne en kommentar