Månedens favorit – altid favorit

Favoritten som jeg har valgt i denne måned er en af mine favoritter hele året rundt: Max Raabe.

Grunden til, at jeg vælger at skrive om ham her i maj måned, er at der kom nyhedsbrev fra Max Raabe og Palastorchester i går. De offtentliggør nu programmet for deres nye turne. Og der er åbnet for billetsalg.

Det nye program beskriver de selv som ein wundervolles, witziges, weltoffenes neues Programm – som de lover, får en til at glemme virkeligheden. Og man hører jo ligefrem Max Raabes specielle og velartikulerede stemme og ser hans afdæmpede glimt i øjet, som er så karakteristisk for hans scenefremtræden.

De fortæller også i nyhedsbrevet, at i forbindelse med koncerten i Carnegie Hall havde en journalist spurgt Max Raabe, hvad han havde i sin taske. Og han havde svaret, at foruden sin jakke og kiks til eftermiddagskaffen havde han en notesblok og en blyant. For han er altid på jagt efter nye idéer og sammen med orkestrets medlemmer leder han altid på biblioteker og loppemarkeder efter ny og ukendte arrangementer af musik.

Det er netop det, som gør, at det bliver ved med at være interessant at følge Max Raabe og Palastorchester. De har altid noget nyt og der sker en udvikling. Jeg har fulgt dem i nogle år, og det bliver aldrig kedeligt eller ensformigt. De seneste år har Max Raabe også selv komponeret musik og skrevet tekster til et par CD’er sammen med Annette Humpe. Küssen kann man nicht alleine og Für Frauen ist das kein Problem. Jeg har begge CD’er og de er virkelig gode og dejlige at lytte til – god finurlige tekster.

I kan se, hvor orkestret spiller, inde på deres hjemmeside. Det bliver bl.a. tre uger i Admiralspalast i Berlin fra 24. februar næste år. Men inden kommer de en tur til Skandinavien. De spiller i Falkoner salen i København den 21. september i år, og det skulle I tage at gå ind og høre, I vil ikke fortryde.

Se http://www.palast-orchester.de/de/

Her får I en lille prøve på, hvordan orkestret lyder (fraYouTube)

Skriv gerne en kommentar