Kvindelige, jødiske keramikere i Bröhan Museum

Bröhan Museet for Kunsthåndværk i Jugendstil viser lige nu udstillingen Avantgarde für den Alltag. Jüdische Kermikerinnen in Deutschland 1919-1933. Udstillingen er Bröhan Museets bidrag til temaåret Zerstörte Vielfalt.

Det er grunden til at det i overskriften præciseres, at det er jødiske keramikere, hvis værker vises på udstillingen. Alle de tre udstillinde kunstnere måtte ved nazisternes magtovertagelse forlade deres agtværdige stillinger  og sælge deres gode forretninger med stort tab. Igen og  igen går det med rædsel op for èn hvor store kulturelle kapaciteter og værdier, Tyskland og eftertidens tyske og europæiske kulturliv mistede på de få år, nazisternes afstumpede rædselsregime herskede.

De tre kvindelig keramikere på udstillingen er: Marguerite Friedlaender-Wildenhain, Mararete Haymann-Marks og Eva Stricker-Zeisel. Det var tre bemærkelsesværdige kunstnere med nybrydende keramisk kunsthådværk og strålende karrierer.

Udstillingen vises til den 20. maj. I kan læse meget mere om dem og se billeder af deres flotte keramik på Bröhan Museums hjemmeside.

Se ogå under Aktuelles på museets hjemmeside. Her kan I se, at der er en lille koncert på torsdag den 7. marts kl. 14.

Skriv gerne en kommentar