Teknisk museums udstilling i tema-året

På Deutsches Technikmuseum vises udstillingen Orenstein & Loewe: 20 deutsch-jüdische Ingenieure, Erfinder und Fotografen 1933 – 1945 som bidrag til tema-året Zerstörte Vielfalt.

Jeg har omtalt dette tema-år flere gange – og dette vil ikke blive den sidste udstilling, jeg fortæller om i den sammenhæng.

Udstillingen på det tekniske museum fortæller om 20 tyske, jødiske ingeniører, opfindere og fotografer i perioden 1933-1949. Mennesker som har haft stor betydning for teknisk og videnskabelig udvikling. Indtil nazisternes magtovertagelse havde ingen skænket det en tanke, at disse mænd var af jødisk afstamning. Men med nazisternes vanvittige raceteori blev de frataget deres bestilling og måtte enten emigrere eller de blev dræbt i kz-lejrene.

De to som har lagt navn til udstillingen bliver specielt omtalt på hjemmesiden. Den ene er Alfred Orenstein (1885-1969), som fabrikerede lokomotiver og jernbanevogne. Den anden er Siegmund Loewe (1885-1962), som var radio-pioner. Begge overleved, som man kan se, nazisternes holocaust.

I kan læse mere om dem og hele udstillingen, som varer til 31. december 2013, hvis I går ind på hjemmesiden for Deutsches Technikmuseum.

Skriv gerne en kommentar