Kon-Tiki indtager Berlin

Den Oscar-nominerede spilllefilm om Thor Heyerdahls flåde-færd i 1947 fik som bekendt ikke trofæet med hjem til Norge. Det gjorde til gengæld Heyerdahls egen dokumentarfilm om den strabadserende sejltur – det var ved Oscaruddelingen i 1951.

I nyhedsbrevet fra Nordische Botschaften læste jeg i går, at Kon-Tiki kommer op i biograferne i Berlin fra den 21. marts. Her i Danmark kommer den først fra april. Men ved I hvad? …..Jeg har set den! Ganske vist hun hjemme på mit TV, jeg var så heldig, at jeg fik den i julegave på DVD! Og I kan godt glæde jer – og det gør jeg også til at se den på det store lærred. Det er en stort anlagt film, og man drages med ind i de seks mænds eventyrlige og farefulde rejse.

Det mest fantastiske ved Kon-Tiki fortællingen er, at det ikke bare er film og eventyr, det skete også i virkeligheden. Jeg husker tydeligt fra min skoletid, da vi fik fortalt den historie, og den bed sig virkelig fast i hukommelsen. At sejle over Stillehavet i en sivbåd…. det var så utroligt at forestille sig. Og tænk på, at  skete under helt andre vilkår end vi har i dag. Dengang var der ingen I-phone med gps og vejrudsigt.. Og de kunne ikke lige ringe efter hjælp – kun når radioudstyret virkede…De måtte klare det selv, og det gjorde de heldigvis også.

Felleshuset i Nordische Botschaften viser også en udstilling om Kon-Tiki. Kon-Tiki museet fra Oslo kommer til Berlin for en kort periode – 5.-15. marts. Udstillingen åbner med visning af den Oscarpræmierede dokumentarfilmen fra 1947 og der bliver publikumsdiskussion med lederen af Kon-Tiki museet i Oslo. Det er en helt indlysende god idé, selvfølgelig skal Kon-Tiki præsenteres for det tyske publikum med brask og bram. Det er en stor og flot film, og fra den 21. marts kan Berlinerne altså se den i biograferne.

Se mere på Nordische Botschaftens hjemmeside.

 

Skriv gerne en kommentar