Kunstfotograf for en dag

En god ven har sendt mig et tip for foto-entusiaster. Fotoapparatfabrikanten Olympus inviterer til besøg på deres legeplads i Berlin, OLYMPUS OM-D: PHOTOGRAPHY PLAYGROUND i Opernwerkstätten Zinnowitzerstr. 9, Berlin Mitte.

Olympus har inviteret en række internationale installationskunstnere til at udstille, og for en gangs skyld behøver man ikke spørge,  om det er tilladt at fotografere i udstillingen. Det er nemlig en del af udstillingen, at man som udstillingsgæst kan boltre sig i alle de eksperimenterende vinkler og spejlinger og lege med lys og mørke. Udstillingen vises til 25. Maj, og er åben kl. 11-19. Der er fri entré.

Man kan låne et kamera på stedet, model Olympus OM-D EM10, og man får lov til at beholde sd-kortet med billederne, man har taget. Det er jo klart, at det er med henblik på at sælge nogle kameraer på sigt, at Olympus har sådan et arrangement, men det er faktisk også en god mulighed for at afprøve kameraet, hvis man går og tænker på at købe et nyt. Gør man ikke det, kan man jo blot udnytte muligheden for at forsøge sig som kunstfotograf for en dag. Hvis man er glad for at fotografere, kan man bruge timevis på sådan noget. Det kan jeg i hvert fald. Tilmed er der også mulighed for at lære noget, hvis man tilmelder sig Olympus Photo Academy. På linket kan I se hvornår det næste photo Academy afholdes. Vær opmærksom på, at det er gratis at deltage, men hvis man melder fra igen koster det et gebyr.

Der er endnu en grund til, at jeg ville besøge udstillingen OLYMPUS OM-D: PHOTOGRAPHY PLAYGROUND. Det ville nemlig være rigtigt interessant at se Opernwerkstättes historiske lokaler. De er bygget i 1941 og blev brugt til produktion af kulisser og kostumer for de 3 operaer i Berlin, Staatsoper, Komische Oper og Deutsche Oper. Især den øverste etage,som var malersal, ser meget flot ud på billeder. Jeg ved ikke, om det er der, Olympus udstiller, men ellers kan man jo prøve at spørge, om man må se salen og snuppe et billede. Bygningen overlevede krigen uden de store skader og blev i DDR også brugt til opera- og teaterproduktion. Nu bliver den brugt til events som f.eks. OLYMPUS OM-D: PHOTOGRAPHY PLAYGROUND.

Læs mere på hjemmesiden for OLYMPUS OM-D: PHOTOGRAPHY PLAYGROUND.

Skriv gerne en kommentar