Facader og facetter

Mine øjne faldt på en billedserie i Tagesspiegel, som viser mere end 300 billeder af byens byggerier og facader. Der er facader i alle facetter, og det er skønt at sidde og bladre i billederne og genkende, hvad jeg lige har set på sporvognsturene og gåturene i byen, og ikke mindst at opdage nye bygninger og kvarterer.

Til billedserien hører en artikel fra 15. april i år, hvor det fortælles, at Karl-Marx-Allée og Hansaviertel er indstillet til at blive optaget på Unesco’s liste over Verdenskulturarv. Den tyske afdeling af Icomos (International Council on Monuments and Sites) har mødtes på Karl-Marx-Allée og har sammen med Berliner Senat foreslået indstillingen.

Det begrundes med, at der i ingen andre Europæiske byer findes så fornemme bygningsværker, der repræsenterer efterkrigstiden og koldkrigstidens typiske byggestil. De tyske landes kulturministre skal på en konference tage stilling til, hvilke tyske bygningsværker, der skal indstilles til Verdenskulturarvlisten i år, og man regner med det bliver en gang midt på året, skriver Tagesspiegel – som endda også mener, at Berlin har gode chancer for at blive udvalgt. Det bliver jo spændende at følge med i.

Detalje fra et af de flotte huse på Karl-Marx-Allée
Detalje fra et af de flotte huse på Karl-Marx-Allée

Karl-Marx-Allée er også flot og imponerende. Jeg har før skrevet om byggeriet – læs evt. mit  tidligere indlæg. Hansaviertel kan I læse om i en artikel på Berlin-guide.dk.

Se billedserien og læs artiklen i Tagesspiegel

Skriv et svar