Flotte billeder fra ICC

Da jeg læste Tagesspiegel online i går, så jeg en artikel om det nu lukkede kongrescenter ICC. Bygningen, som bliver kaldt Rumskibet, skal nu efter 35 år restaureres. Når jeg var ekstra opmærksom på den artikel, er det nok fordi temaet er meget aktuelt for min dagligdag. Det skal nemlig også ske med min arbejdsplads, kunstmuseet KUNSTEN i Aalborg, som nu har fungeret i 42 år – med mig som følgesvend de 32 af årene. I modsætning til ICC, hvor det ikke er afgjort, hvad bygningen skal bruges til efter restaurereingen, er der ikke nogen tvivl om, at KUNSTEN skal være kunstmuseum også efter restatureringen.

Det jeg også så i Tagesspiegel, og som jeg synes I skal have fornøjelsen af at se, var en serie af billeder, hvor Tagesspiegel har været på en rundtur i ICC sammen med en af arkitekterne, Ursulina Schüler-Witte, som tegnede bygningen sammen med sin mand Ralf Schüler. Hold da op, for nogle flotte billeder! For os som ikke har været inde i kongrescentret, er det en enestående mulighed for at se interiøret intakt, mens det er. For man ved jo som sagt ikke, hvad der skal ske med det. Men hvem søren kan nænne, at det skal ødelægges til f.eks. butikscenter, som det nævnes i artiklen? Endsige blot ændres? Det forstår man jo slet ikke. Men det er åbenbart ikke blevet fundet bevarings og fredningsegnet.

Den nye multifunktionshal City Cube, som åbner på mandag er ikke tænkt som erstatning for ICC, siger Messe Berlin. Og de mener, at hvis der er brug for ICC som kongrescenter, så er det ikke noget problem for dem.

Dette er ganske vist ikke et indlæg i en debat, men som det på billederne ses tydeligt hos arkitekten, så taler alt hos mig da også imod, at ICCs interiør skulle ændres. Men prøv nu selv at se billederne – der er 103 stk., de fleste af dem er fra rundturen med arkitekten.

Læs artiklen i Tagesspiegel – og ikke mindst: se billedserien!

Skriv et svar