Den historiske rosenhave i Dahlem er åbnet

Måske har I bemærket de nye bannere fra Happydays.nu i sidepanelet her på siden?

Happydays giver rabat på rejsen, hvis I bestiller gennem berlin-nyt.dk. På et af bannerne foreslår Happydays Romantiske dage i Berlin. Og berlin-nyt vil gerne supplere med et indslag til en romantisk dag i Berlin: Hvad med et besøg i den netop genåbnede historiske rosenhave i Dahlem? Romantik og roser er to størrelser, som hænger sammen. Og lige nu er rosernes blomstringstid på det højeste.

Rosenhaven er en re-etablering af den såkaldte SchaugartenDie ehemalige Königliche Gärtnerlehranstalt in Berlin-Dahlem, som blev grundlagt i 1903. Den kongelige gartnerskole vandt dengang international anerkendelse og avancerede til også at omfatte en akademisk uddannelse. Nu er den således en del af Technische Universität Berlin. Undervejs til 2014 har rosenhaven været nedlagt og bebygget. Men da dele af skolen i 1995 kom under Denkmalschutz, blev der etableret vilje og økonomi til at fjerne bygningerne og genetablere både rosenhaven og en staudehave, som havde lidt samme skæbne.

I går, den 18. juni genåbnede den historiske rosenhave og er nu offentlig tilgængelig. Der er adgang til haven dagligt fra kl. 9 til mørkets frembrud.

Læs mere om rosenhaven og dens historie i en pdf-flyer, som kan downloades her.

Også på min altan blomstrer roserne...
Også på min altan blomstrer roserne…

Skriv et svar