Koncert med afgangselever fra Hanns Eisler Musikkonservatorium

I aften kl. 20 er der koncert med afgangselever fra Hanns Eisler Musikkonservatoriet i Konzerthaus på Gendarmenmarkt, Grosser Saal (den store sal).

Konzerthaus orkestret har i mange år spillet koncert sammen med afgangseleverne, når de første gang skal stå på scenen foran et stort publikum. I aften er der solister på violin (Glazunovs violinkoncert), cello (Schostakowitsch’s cellokoncert) og Slagtøj (musik af Christoffer Rouse). Desuden spilles der musik for orkester (Strauss’ Till Eulenspiegels Lustige Streiche).

Det vil garanteret blive en god oplevelse at gå til denne koncert. Her er muligheden for at være en af de første til at se en verdensberømt musiker, der bare ikke er blevet verdensberømt endnu. Alle pladser koster 10 €,  det er da rørende billigt.

Læs mere og køb billet på Konzerthaus’ hjemmeside.

Hanns Eisler (1898-1962), som musikskolen er opkaldt efter er en af det tyvende århundredes store moderne tyske komponister. Han gik ligesom Brecht i exil i Svendborg og endte i exil i USA. Efter krigen kom han tilbage til Tyskland og levede og arbejdede i DDR. Det er ham, der har sat musik til Johannes R. Bechers tekst til den østtyske nationalsang Auferstanden aus Ruinen. Læs evt. mere på hjemmesiden for Hanns Eisler.

Skriv gerne en kommentar