Wienersängerknaben i Berlin

Det verdensberømt drengekor, Wienersängerknaben, giver koncert i Berlin den 11. december kl. 11.00 i Konzerthaus på Gendarmenmarkt. I får tippet allerede nu, for man skal nok være i god tid med at bestille billet.

Det er et lidt aparte tidspunkt for en koncert, men sådan er det nogle gange i store byer, når man skal have det hele med. Det ødelægger ikke oplevelsen. Jeg selv var til min første koncert i Musikverein i Wien kl. 11 om formiddagen, og det var helt fint og festligt.

Koret giver over 300 koncert om året, og altså en del af dem uden for Østrig. Koret tæller 100 drenge, som er delt op i fire kor. De kan lige meget alle fire kor og deler opgaverne mellem sig. Derfor kan man se på deres hjemmeside, at de også synger i Wien samtidig med at de synger i Berlin. De fire kor har hver navn efter komponisterne Anton Bruckner, Joseph Haydn, Wolfgang Amadeus Mozart og Franz Schubert. Alle komponister som er tæt forbundet med korets repertoire.

Hvis jeg var i Berlin, ville jeg bruge søndag formiddag – den 11. december kl. 11 på at høre de dygtige drenge. Jeg har en LP, hvor de synger julesange – den har jeg heldigvis fået spillet over på mp3. Stille Nacht bliver næppe skønnere at høre på end den indspildning med Wienersängerknaben, som er på den plade.

Kig ind på Wienersängerknabenernes hjemmeside www.wsk.at

Køb billetter til koncerten hos Classictic.com

Se evt. efter flere julekoncerter på siden Klassisk musik – Classictics liste byder på en del.

Skriv gerne en kommentar