Jenny Jenny – ny fotoudstilling på Berlinische Galerie

I fredags åbnede en ny fotoudstilling på Berlinische Galerie. Udstillingen Jenny Jenny med fotografier af  Tobias Zielony vises indtil 30. september i år.

Berlinische Galerie er trods navnet et museum og har som tilføjelse til sit navn Landesmuseum für Moderne Kunst, Fotografie und Architektur og er altså museum for Bundeslandet Berlin. Museets samling består af kunst, som er opstået i Berlin.

Det er også denne fotoudstilling, for fotografen kommer fra Berlin. Udstillingens fokus er fotoserien Jenny Jenny, – Zielonys helt aktuelle Berlin-projekt, hvor han skildrer unge kvinder. Desuden vises fotoserien Trona, som han har optaget i Los Angeles i 2008 – her skildres en gruppe unge mænd. Det er typisk for Zielony at lægge et socialrealistisk aspekt ind over sine billeder.

Når jeg anbefaler denne udstilling er det fordi jeg selv har en forkærlighed for fotoudstillinger, og fordi jeg ved, at Berlinische Galerie viser nogle gode fotoudstillinger. I det hele taget er det et dejligt sted at besøge. Museet har åbent om mandagen og i dag er der omvisning i den nyåbnede fotoudstilling – det er gratis, når man har betalt entré.

Berlinische Galerie har en del interessante særudstillinger for tiden, bl.a. en lydinstallation i indgangspartiet og en udstilling billedkunstneriske arkitektforslag til de mange nye offentlige byggerier i Berlin. Og så har Berlinische Galerie også en udstilling under temaåret Zerstörte Vielfalt.

Se mere på Berlinische Galerie’s hjemmeside.

Skriv gerne en kommentar