Udstilling om Bernd Eichinger på Filmmuseum

Deutsche Kinemathek i Sony Center på Potsdamer Platz er et af de museer i Berlin, jeg er allermest begejstret for. Det er rent eventyr at gå der på museet og bare kigge på film og filmens historie. Rummet med scener fra Metropolis og det dejlige rum, som er viet til Marlene Dietrich.

Museet har også særudstillinger, og i dag åbner en udstilling med filmproducenten Bernd Eichinger (1949-2011). Måske siger navnet jer ikke lige noget – men det gør helt sikkert filmtitler som Das Boot, Christiane F., Rosens navn, Åndernes Hus, Frøken Smillas fornemmelse for sne, Der Untergang, das Parfum og Der Baader Meinhof Komplex. Det er bare et udvalg af de film han har stået som producent for  de sidste 3 var også manuskriptforfatter på. Desuden var han direktør for filmselskabet Constantin Film og havde meget succes med det.

Udstillingen med titlen Bernd Eichinger – … alles Kino er delt op i flere afsnit, som de har for vane at gøre det på filmmuseet, og den kunne være en god anledning til at blive lidt klogere på Eichinger. Det er afsnittene „Helden“, „Deutschland“, „Amerika“ und „Außenseiter“, som løfter sløret for, hvad Eichingers produktion omfatter. Desuden viser udstillingen og Eichingers livshistorie og en del af hans samling af private effekter.

Jeg får desværre ikke mulighed for at se udstillingen, for den slutter igen den 6. oktober i år. Men så må jeg læse teksterne på Filmmuseets hjemmeside, hvor der er en fyldig information om Bernd Eichinger og hans filmproduktion. Jeg hørte i øvrigt lige et indslag om udstillingen på Radio B2 her til morgen, og her blev Eichinger omtalt som en af de helt store i tysk film. Og udstillingen blev varmt anbefalet.

Bernd Eichinger – … alles Kino på Filmmuseets hjemmeside

Skriv gerne en kommentar