Sommerfest i Brecht Haus

Et af de steder, jeg får nyhedsbrev fra er Literaturforum im Brecht-Haus. Denne gang fortæller nyhedsbrevet om et dejligt arrangement, som jeg helt givet ville deltage i, hvis jeg befandt mig i Berlin. Arrangementet er Sommerfest im Brecht-Haus og det finder sted på lørdag den 22. juni eftermiddag og aften.

Programmet omfatter omvisninger, film, og koncert.

Omvisningerne foregår i Brecht-Weigel Gedenkstätte (Bertolt Brechts og Helene Weigels lejligheder) og på Dorotheenstädtischen Friedhof, hvor de og mange andre berømtheder ligger begravet. På omvisningen vil man også komme gennem Brecht-Archiv. Der deles gratis billetter ud fra kl. 14.30, og omvisningerne foregår fra kl. 15.30-18.00.

Sommerfesten har fokus på komponister, som Brecht har arbejdet sammen med. Der bliver i den forbindelse vist to dokumentarfilm af Heiderose Leopold. Kl. 16 vises  “VON SURABAYA-JOHNNY UND SEERÄUBER-JENNY. Leben und Lieder der Lotte Lenya” og kl. 18  “SALUT FÜR KURT WEILL! Dessau – New York und zurück”.

Der bliver også mulighed for at høre live musik. Kl. 17 og 19 spiller Bernd-Weissig-Trio (Bernd Weissig, Jean-Philippe Froidefond og Eric Soum) deres Brecht-program „Lachtet ihr am Freitag Abend“ med kompositioner af Kurt Weill, Hanns Eisler, Paul Dessau og Brecht selv.  Kellerrestaurant byder på kaffe, kager, mad og drikke.

Det er et rigtig flot arrangement som tilbydes af  Brecht-Weigel-Gedenkstätte og Bertolt-Brecht-Archivs der Akademie der Künste, Kellerrestaurant og Literaturforum im Brecht-Haus. Og det er helt gratis. Det er bare med at komme derhen.

Læs mere på hjemmesiden for Literaturforum im Brecht-Haus.

Trænger nogen til en uddybning om, hvem Bertolt Brecht og Helene Weigel var, så linker jeg her til Wikipedia, som fortæller, det der lige er mest vigtigt at vide om dem.

Skriv gerne en kommentar