Musik Music Musique Musica

I dag den 21. juni er det musikkens dag i hele verden, og det fejres med Fête de la Musique  – selvfølgelig også i Berlin.

Den franske betegnelse skyldes vist, at det var den franske kulturminister Jack Lang, som engang fik idéen. Princippet er, at alle der har lyst og kan optræder gratis, og det derfor også er gratis at gå til koncerterne, der holdes under programmet for Fête de la Musique.

Men der er også ekstra stor chance for at møde musikere på gaden, for alle der har lyst og evne kan optræde med gaden som scene i dag.

Der vil være musik inden for alle mulige genrer. I kan se programmet for musikken i Berlin her. Sorter søgningen i forhold til hvor i Berlin I befinder jer eller ønsker at høre en koncert og om det skal være indendørs eller udendørs. Jeg søgte lige på Charlottenburg-Wilmersdorf og fandt frem til Joseph-Joachim-Konzertsaal på Bundesallée, hvor der fra kl. 17-22 er indendørs program med angivelse af alle, der spiller. Programmet er overvejende klassisk, og det er også børn og unge der spiller.

Det at en enkelt bydel i Berlin kan præsentere sådan et program siger noget om, at Berlin også er en by, hvor klassisk kultur stadig er i højsædet og dyrkes.

Jeg synes denne koncert kunne være fint at få med som et gratis aftenprogram på ferien, nu når tilbuddet er der. Se dette program her – eller søg selv efter noget, hvor I ønsker at komme til koncert.

Skriv et svar