Edens have – Den engelske have i Tiergarten

I dag er England på alles læber. Det lader til, at briterne har stemt sig ud af EU. Det er verdenshistorie, og det er nok den meste skelsættende nyhed, der kommer i dag. Så jeg tænkte, at berlin-nyt i dag også skal have et engelsk touch. Jeg kom til at tænke på den engelske have i Tiergarten, som også har relation til stor verdenshistorie.

Den engelske have blev anlagt efter anden verdenskrig, hvor Tiergarten var i en miserabel forfatning, og mange af træerne blev fældet for at blive brugt til brændsel. Den engelske  General Bourne foreslog at anlægge en engelsk have som et minde om det gode engelsk-tyske samarbejde omkring luftbroen under blokaden. Med mere end 5000 træer fra det engelske kongehus’ parker blev forslaget realiseret og i 1952 indviede Berlins daværende borgmester Ernst Reuter og Englands udenrigsminister Eden Den engelske Have i Tiergarten. I folkemunde blev Haven så kaldt “Garten Eden” (Edens have)…

På Tehusets hjemmeside kan man se, at der også er arrangementer med litteratur og kunstudstillinger. Og selvfølgelig er der servering af både mad og drikke. Menukortet kan ses på hjemmesiden og det byder på et fint udvalg af både morgenmads-, frokost- og middagsretter. Det var nok værd at lægge vejen forbi. På hjemmesiden kan I også se placeringen på bykortet via Googlemap. Se også hvordan I nemmest kommer til Tehuset med den offentlige trafik her.

Hver søndag sommeren igennem fra 3. juli og til 4. september er der musikalsk underholdning i den engelske haves Tehus. I kan se sommerens program her, og endda downloade det som en folder her.

Skriv et svar