Besøg VisitBerlin før besøget i Berlin

VisitBerlin er en fremragende webportal at søge på, når man skal planlægge sin ferie i Berlin.

På visitberlin.de kan man hele tiden søge efter interesse, og det er ret smart, når der er så mange emner at søge efter. I dag vil jeg give nogle tip til, hvordan I på visitberlin.de kan få de mest relevante  attraktioner og museer indenfor interessefeltet Historie frem.

Berlin byder som bekendt på et væld af historiske minder på godt og ondt gennem en lang periode med store omvæltninger: Preussens kejserdømme, Weimarrepublikken, Nazismen og 2. verdenskrig, Øst og vest opdeling, DDR-historie, Berlinmuren og dens fald, genforening, Berlin som hovedstad osv.

Som regel er der et af emnerne som interesserer os mere end andre, og så er det smart at man kan søge ind på det specifikke og finde ud af, hvilket museum eller Gedenkstätte, der fortæller om netop det.

visitberlin.de vil jeg anbefale, at man allerførst klikker på Sehen, herefter vælger man Schauplätze der Geschichte. Hvis I har valgt engelsk sprog er det tilsvarende fanerne See og Locations of World history. Her får I 9 felter med historiske temaer (øverst er nogle annoncer, men se nedenunder dem). 8. Mai 1945 – 70 Jahre KriegsendeBerliner Mauer, Pfad der Freiheit, Gedenkstätten zur NS-Zeit, Preussisches Berlin, Die DDR, Hauptstadt und Regierung, Berlin im mittelalter og Geschichtsmuseen.

Fra hvert felt kan I klikke videre til stederne, som fortæller om netop dette emne. Det sidste felt Geschichtsmuseen fører fx til 25 historiske museer.

Jeg synes visitberlin.de giver en rigtig god vejledning til at opleve byen på baggrund af de særlige interesser vi har hver især. Denne anbefaling gjaldt blot det historiske hjørne, der er jo også alle de andre – Kunst, koncerter, ferie med børn, sportsbegivenheder, videnskab osv.

God fornøjelse med søgningen og god ferie i Berlin!

Skriv et svar