Højt på en gren en krage….

Men de bliver ikke altid på grenen….

Berliner Morgenpost berettede i går, at Berlin har problemer med aggressive krager for tiden. De går til angreb på mennesker. Flere steder i Berlin Mitte er der sat advarselsskilte op om de aggressive fugle, skriver avisen.

Kragerne har yngletid lige nu. Og det er for at beskytte ungerne, når de går til angreb på mennesker.

I artiklen fortæller en ung mand om, hvordan to krager hakkede ham i hovedet, da han var på vej fra sin bil og ind til bageren.  Den samme mand medvirker i et indslag på Rbb. Her beretter han også om angrebet og siger, at han blev ret chokeret, da det gik op for ham, at det ikke var et uheld, at fuglene ramte ham. Nu vil han fremover kigge op og se efter kragerne – “så nu må man både kigge ned efter hundelortene og op efter kragerne”, siger han. (jeg synes nu ikke hundelorte er et stort problem i Berlin). I indslaget på Rbb fortæller en “krage-ekspert”, at det netop er når mennesker tilnærmer sig en unge, der er ved at lære at flyve, at kragerne bliver aggressive. Og det er altid både kragefar og kragemor, der forsvarer ungen. Eksperten giver også rådet at tage en paraply med sig, hvis man skal færdes i et område med mange krager. For fuglene går efter hovedet og nakken. Hyggeligt….

Men bliv nu ikke væk fra Berlin af den grund, så farligt er det nok heller ikke. Jeg oplevede det faktisk sidste sommer i Skalborg, der hvor jeg boede før. I en af nabohaverne var en krageunge kommet lidt for tidligt fra reden og den sad på græsplænen og var ynkelig. Damen der boede der kunne faktisk ikke være i sin have, før ungen blev fjernet af en tapper nabo. I Berlin er kragerne fredet, skriver Morgenpost – jeg ved faktisk ikke om de er det i Danmark.

Artiken i Berliner Morgenpost.

Indslag i Rbb

Skriv gerne en kommentar