Gratis weekend på Unter den Linden

Det kan være dyrt at gå en tur ned ad Unter den Linden. For der er mange flotte forretninger, der frister med kvalitetsvarer. Men det behøver ikke være dyrt. Faktisk er der mulighed for at se nogle rigtig gode udstillinger uden at skulle have tegnedrengen op ad lommen.

Jeg får nyhedsbrev fra den hjemmeside, der hedder Gratis in Berlin, som jeg også har et banner for her på berlin-nyt.dk. Det betaler de selvfølgelig ikke for – det er gratis for dem…. Nyhedsbrevet i denne uge informerer om mange gratis oplevelser, men her har jeg helt subjektivt udvalgt tre udstillinger, som jeg tror vil være interessante at tage med på en spadseretur ned ad Unter den Linden her i weekenden.

Hvis man kommer fra Alexanderplatz og går mod Brandenburger Tor, så kan man begynde med at kigge på biler. I Automobil Forum, Unter den Linden 21, kan man ganske gratis se udstillingen „Cabrio. Der Traum vom offenen Fahren“. Automobil Forum ligger på venstre hånd kort før man krydser Friedrichstrasse. Det er Volkswagen Koncernens “udstillingsvindue” i Berlin og her præsenteres bilmærkerne Volkswagen,  Bentley, Bugatti, SEAT og Skoda. Her kan man få alle oplysninger om bilerne, man kan købe accerories, og så har de udstillinger, som f.eks. den om “drømmen om at køre i åben vogn”. Der er åbent alle dage fra kl. 10-20 og udstillingen vises indtil 4. marts. For de bil-interesserede kan jeg lige oplyse, at hvis man kigger ind på Automobil Forums hjemmeside, kan man downloade specifikationer på de udstillede biler. Skulle man få lyst til at købe sig en ny bil med hjem, er det selvfølgelig ikke så gratis mere….Se Automobil Forums hjemmeside.

Når man er træt af at kigge på biler, kan man gå videre ned mod Brandenburger Tor og standse op ved Schering Stiftung, Unter den Linden 32-34. Det er på højre side af gaden umiddelbart efter man har passeret Friedrichstrasse. Her viser de en udstilling om vulkaner og lava. Det interessante ved udstillingen er, at det er den skotske billedkunstner Ilana Halperin, der beskæftiger sig med fænomenet vulkaner og forholdet mellem dem og os mennesker. Der vises bl.a. andet tegninger fremstillet med lava. Schering Stiftung har til formål at fremme videnskab og kultur med fokus på naturvidenskab og samtidig kunst. Udstillingen vises til 5. maj, der er åbent kl. 11-18 undtagen søndag, hvor der er lukket. Kig ind og se udstillingen og hvis I vil vide mere inden, så kig ind på Schering Stiftungs hjemmeside.

Den tredie udstilling I kan se gratis er måske lidt mere for feinschmeckere, men dem skal der også være noget til. Den skal ses på Akademie der Künste på Pariser Platz, altså helt nede ved Brandenburger Tor. Det er en vitrineudstilling om filosoffen Theodor W. Adornos foredrag om musikteori på Akademie der Künste i Berlin årene 1957-1963. Det er ikke så kendt en side af Adorno, at han også var muikteoretiker og komponist. Der udstilles dokumenter, breve og fotos. Udstillingen er åben tirsdag-søndag kl. 10-22. Læs mere om Adorno og udstillingen på Akademie der Künstes hjemmeside.

Skriv gerne en kommentar