Mario Adorf-udstilling i Kunstakademiet

Måske nogle af jer også fulgte uddelingen af Hörzu’s  Goldene Kamera på ZDF i går aftes. Der var internationalt stjernedrys i Berlin, så det kan også være, at nogle af jer, der besøger Berlin lige nu, var heldige at få et glimt af Dione Warwick, Denzel Washington, Morgan Freeman eller Scarlett Johansson, som alle var blandt prismodtagerne. Mario Adorf, en af Tysklands kendteste og største skuespillere (bl.a. Bliktrommen og Katharina Blums tabte ære),  fik det gyldne kamera i kategorien “Lebenswerk National”.  Se listen over alle vinderne på Hörzu’s hjemmeside

Og netop nu viser Akademie der Künste ved Brandenburger Tor en udstilling om skuespilleren, Mario Adorf. Den skulle I smutte indenom og se, når I nu alligevel er på stedet, hvor vi alle vel mindst 1 gang kommer forbi, når vi er i Berlin. Kunstakademiet er et dejligt sted. Der er også en lille hyggelig café og en spændende butik, hvor de har mange interessante bøger og tidsskrifter.

I 2009 skænkede Mari Adorf sit private arkiv til kunstakademiet. Det er grundlaget for udstillingen, hvor der vises udsnit fra film, fotografier, rollehæfter, breve og kritikker. Adorf har ikke blot spillet i tyske film, men har også skrevet sig ind i den europæiske filmhistorie. Udstillingen vises indtil 15. april og åbningstiden er tirsdag – søndag kl. 11-20. Den første søndag i måneden er der fri entré – det er der altså i dag. Ellers er entréen overkommelige seks Euro. Læs mere om udstillingen på Akademie der Künste’s hjemmeside.

Nu vi er ved skuespillere og film: På torsdag åbner jo Berlinalen – det har Jens et indlæg om i morgen. For i morgen begynder billetforsalget til fimforevisningerne.

Til slut skal I lige have et link til berlin.de’s liste over udstillinger i 2012. Den er meget informativ, og selvfølgelig delt ind i emner, så man hurtigt kan vælge sin foretrukne genre. Og hvor er der meget at vælge imellem.

Skriv gerne en kommentar