Gratis internet i Berlin

Der er altid et eller andet, man lige skal undersøge. Eller man skal have checket sin mail. Sådan er det nu om dage. Også når man er på ferie.

Nu har jeg lige været en tur i Paris, og det er ikke gratis internet de sælger byen på. Det var OK på hotellet, der var gratis netadgang, men meget omstændeligt skulle adgangskode tastes ind hver dag. En adgangskode pr. device. Dog samme kode hver dag. Ude i byen var der også netværk at finde, men det var ikke gratis.

I sommers var jeg på ferie i Norge, her var der gratis internet overalt – ingen kode, man kunne bare gå på hotellets eller caféens net.

I Berlin er der nu fri internet til alle i 30 minutter om dagen – lige nu på 44 steder i byen. Men det bliver udvidet til 100 steder i løbet af i år. Det er bl.a. på Hackesche Markt, Unter den Linden, Kastanienallee, Gendarmenmark og Kollwitsplatz. De næste steder bliver bl.a. Tiergarten, Charlottenburg og bycentrum i Potsdam.

Det gode er, at man ikke behøver registrere sig, man kan bare søge netværk og hoppe på. Netværkerne hedder enten KD WLAN Hotspot+ eller 30 Min Free WIFI. KD står for Kabel Deutschland. Man kan også dowloade App Hotspotfinder App’en og lade den finde de pågældende netværk. I kan se en liste over stederne på berlin.de’s side om sagen – men det letteste er jo at lade telefonen eller tablet’en finde nettet, der hvor man er.

Generelt skal man være forsigtig med at logge sig på netværk, som man finder ude i byen. Derfor er det godt at vide, at de to ovennævnte net er både sikre og gratis at bruge.

 

Skriv gerne en kommentar