Fødselsdagsfest for Walter Gropius

På Museernes lange nat, den 17. maj har Bauhaus Archiv et helt særligt arrangement. De fejrer Bauhaus-arkitekten Walter Gropius’ fødseldag. Ganske vist er det den 18. maj, at Gropius ville være fyldt 131 år, men den lange museumsnat varer jo netop til den 18. maj kl. 02.

Der er et stort og afvekslende program, som jeg lige kort skitserer – ellers kan I selv studere det nærmere på Bauhaus Archivs hjemmeside.

Man kan deltage i en workshop og være med til at lave to- og tredimensionelle fødselsdagskort til Walter Gropius. Der bliver fortalt om Bauhaus-bevægelsen og vist eksempler på fødselsdagsgaver til Walter Gropius. Fra kl. 22 ønskes Gropis tillykke med jazz-musik og ved midnat siger man tillykke til Gropius med sekt og fødselsdagskage.

Man kan selvfølgelig også se udstillingerne på den lange museumsnat. Der er rundvisninger i den faste samling hver hele time fra kl. 18 til 23 og i særudstillingen Neue Baukunst! Architektur der Moderne in Bild und Buch kl. 18.30, 19. 30 og 22.30. Både café og butik holder åbent, så man kan såmænd få hele aftenen til at gå på Bauhaus Archiv.

Læs mere på Bauhaus Archivs hjemmeside.

Læs mere på nettet om Bauhaus bevægelsen

Læs mere på nettet om Walter Gropius

Skriv gerne en kommentar